FitVitamines

0,00
0
Subtotal: 0,00
Geen producten in je winkelmand

S-Acetyl L-Glutathion

Antioxidant voedingssupplement
Antioxidanten | Longevity

S-Acetyl L-Glutathion

Volumekorting

2 zakjes
3 zakjes
4-5 zakjes
6 zakjes

5%
10%
15%
20%

Volumekorting

2 zakjes
3 zakjes
4-5 zakjes
6 zakjes

5%
10%
15%
20%

S-Acetyl-L-Glutathion kopen

S-Acetyl L-Glutathion is een populaire en belangrijke antioxidant die van nature in het lichaam voorkomt. Bij Fitvitamines kun je S-Acetyl-L-Glutathion van hoge kwaliteit kopen. Dankzij S-Acetyl is dit supplement goed opneembaar in het lichaam, waar regulier glutathion niet goed wordt opgenomen.

Wat is het?

S-Acetyl L-Glutathion is een stabielere vorm van de stof glutathion. Deze vorm wordt beter door het lichaam opgenomen. Glutathion is een lichaamseigen stof, die het lichaam maakt uit verschillende aminozuren. Het is één van de belangrijkste stoffen die het lichaam inzet bij celbescherming.

S-Acetyl-L-Glutathion of Glutathion?

Meestal wordt bij voedingssupplementen met glutathion, L-Glutathion bedoeld. L-Glutathion is echter een stof die niet goed wordt opgenomen bij orale inname. Daarnaast wordt L-Glutathion moeizaam opgenomen door lichaamscellen.

Om deze reden biedt FitVitamines S-Acetyl L-Glutathion aan. S-Acetyl L-Glutathion wordt namelijk beter opgenomen door het lichaam. De stof blijft in tegenstelling tot L-Glutathion ook in het maag-darmkanaal stabiel, waarna het wordt opgenomen in het bloed en uiteindelijk in onze lichaamscellen.

Werking

S-acetyl-L-glutathion is een krachtige antioxidant die cellen ondersteunt bij de schadelijke effecten van oxidatieve stress.

Onze lichamen gebruiken glutathion om gifstoffen waar wij continu aan blootgesteld worden, onschadelijk te maken. Dit doen alle antioxidanten, maar glutathion is een lichaamseigen stof die daardoor in het lichaam op vele manieren ingezet wordt. Glutathion wordt niet voor niets de moeder van alle antioxidanten genoemd!

Glutathion is een stof die cysteïne, glycine en glutamaat bevat. Het is een krachtige antioxidant, met als belangrijkste rol het beschermen van cellen tegen de schadelijke effecten van oxidatieve stress.

Je lichaam maakt zelf glutathion uit cysteïne, glutamine en glycine. Het is een essentiële zwavelhoudende verbinding die voorkomt in het lichaam. Bij hoge oxidatieve stress, vervuiling, veroudering, virale en bacteriële infecties, medicijnen, slechte voeding of operaties neemt de behoefte van het lichaam aan glutathion toe.

Bij een tekort aan glutathion is het lichaam minder goed in staat om bovenstaande problemen goed te bestrijden. Het op peil houden van glutathion is dan ook uiterst belangrijk voor ondersteuning bij het onderhoud van onze cellen.

S-Acetyl-L-Glutathion ondersteunt bij:

 • Detoxificatie
  Glutathion bindt zich aan vetoplosbare gifstoffen zoals zware metalen, oplosmiddelen en pesticiden. Het helpt je lichaam erbij om deze stoffen wateroplosbaar te maken zodat ze via de urine kunnen worden uitgescheiden.

 • Helpt je lichaam bij het neutraliseren van vrije radicalen
  Glutathion vangt en neutraliseert vrije radicalen in het lichaam.

 • Ondersteunt het immuunsysteem
  S-Acetyl-L-Glutathion versterkt het immuunsysteem. Glutathion heeft een belangrijke rol in de afweer bij contact met een ziekteverwekker.

 • Helpt bij beschermen van het DNA
  Glutathion, de actieve stof van S-Acetyl-L-Glutathion, beschermt het DNA. Wanneer de glutathion voorraad voldoende is, zorgt dit voor bescherming van alle cellen. Dus ook het DNA.

S-Acetyl-L-Glutathion kopen bij Fitvitamines

Fitvitamines levert S-Acetyl-L-Glutathion van hoge kwaliteit. Onze supplementen zijn van plantaardige oorsprong en bevatten een goede hoge dosering per capsule. Daarnaast bieden we volume korting bij aanschaf van meerdere verpakkingen. De korting kan zelfs oplopen tot 20% korting op S-Acetyl-L-Glutathion bij 6 verpakkingen.

Bronnen:

 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2696075/
 • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14988435
 • https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2011/ra/c1ra00474
 • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11115795/
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3635210/
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4684116/