Geplaatst op

Waar zijn antioxidanten goed voor?

Fresh fruit background. Healthy eating and dieting concept. Winter assortment. Top view
FitVitamines | puur

Antioxidanten zijn natuurlijke stoffen die veel voorkomen in fruit en groenten.

Antioxidanten zijn onder andere goed voor het behoud van gezonde huidcellen.

Bij FitVitamines zijn wij gespecialiseerd in antioxidanten voedingssupplementen.

WAT ZIJN ANTIOXIDANTEN?

Antioxidanten zijn kleine deeltjes die van nature in voedingsmiddelen voorkomen. Bekende antioxidanten zijn bijvoorbeeld Vitamine C, maar ook mineralen als Selenium en Zink. Antioxidanten zorgen ervoor dat schadelijke deeltjes in je lichaam worden uitgeschakeld. Deze schadelijke deeltjes (ook wel vrije radicalen) kunnen bijvoorbeeld ontstaan door blootstelling aan vervuiling, roken en UV-straling.

Uit onderzoek blijkt dat antioxidanten:

  1. Je immuunsysteem ondersteunen.
  2. Goed zijn voor het behoud van gezondhe huidcellen.
  3. Beschermen tegen oxidatieve stress.

Goed voor je huid

Astaxanthine

Het antioxidant astaxanthine wordt wereldwijd veel toegevoegd aan huidproducten.  Dit is ook niet heel gek als je weet wat de natuurlijke functie van astaxanthine is.

Astaxanthine wordt gemaakt door onder andere algen, schimmels en bacteriën om zichzelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van zonlicht en zuurstof.

Dit product van FitVitamines is een echt natuurproduct en heeft het hoogste gehalte astaxanthine per capsule op de markt verkrijgbaar (12 mg). Het wordt gewonnen uit de alg Haematococcus Pluvialis.

Benieuwd of astaxanthine ook voor jouw stralende huid iets kan betekenen? Lees dan wat andere mensen zeggen over dit product door op “bekijk product” te klikken en naar beneden te scrollen.

Wat doen antioxidanten precies?

We weten nu dat antioxidanten essentieel zijn voor een goede gezondheid en wat antioxidanten zijn, maar waarom zijn antioxidanten nu precies zo goed voor ons?

Wetenschappelijk uitgelegd: antioxidanten zijn stoffen die door chemische reactie geladen oxidatieve moleculen weg laten reageren door elektronen te doneren. Dit helpt oxidatieve schade aan cellen te voorkomen, wat kan bijdragen aan veroudering en ziekten. Ze werken door de kettingreacties van vrije radicalen te onderbreken en zo de stabiliteit van cellen te behouden.

Niet wetenschappelijk uitgelegd: Antioxidanten zijn stoffen die ons lichaam beschermen tegen schadelijke effecten. Ze doen dit door te helpen bij het opruimen van schadelijke deeltjes die in ons lichaam kunnen ontstaan. Hierdoor kunnen ze bijdragen aan een gezonde lichaamsfunctie en het voorkomen van veroudering en ziekten. Ze zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, noten en zaden, en kunnen ook als supplement worden ingenomen. Het is belangrijk om een gevarieerd dieet te hebben om voldoende antioxidanten binnen te krijgen en zo je gezondheid te ondersteunen.

Grootschalig onderzoek

Super Flavonoïden

Flavonoïden zijn een groep antioxidanten die veel voorkomen in fruit en groenten. In Denemarken is een grootschalig onderzoek gedaan naar de effecten van flavonoïden op de gezondheid.

56.048 Denen gaven via een voedselfrequentie vragenlijst hun eetgewoonten aan gedurende 23 jaar. Vast is gesteld dat een dagelijkse consumptie van flavonoïden vroegtijdig sterven verminderde door een significante vermindering in bepaalde ziektes.

Het positieve effect van flavonoïden werd gezien bij alle deelnemers aan de studie en met een toenemend effect tot 500 mg flavonoïden per dag. Als je per dag een kopje thee, een appel, een sinaasappel, 100 gram bosbessen en 100 gram broccoli eet, heb je dit binnen gekregen.

Ben jij bang dat je niet altijd voldoende flavonoïden binnenkrijgt? Dan kan ons supplement een goede aanvulling zijn met in totaal 280 mg flavonoïden per capsule.

voedingssupplementen

Antioxidanten als voedingssupplementen kunnen gunstig zijn omdat ze kunnen helpen om het niveau van antioxidante bescherming in het lichaam te verhogen. Dit kan vooral nuttig zijn in situaties waarin het moeilijk is om voldoende antioxidanten uit de voeding te halen. Bijvoorbeeld, voor mensen met een onevenwichtig dieet, bepaalde medische aandoeningen of hogere behoeften (zoals bij intensieve sportbeoefening), kunnen supplementen een handige aanvulling zijn.

Uiteraard is een gezonde gevarieerde voeding en actieve levensstijl altijd de beste manier om met je gezondheid om te gaan en verdient dus de voorkeur boven het slikken van voedingssupplementen. Voor veel van ons is dit echter erg lastig en kan een toevoeging van antioxidanten door middel van voedingssupplementen een toegevoegde waarde hebben.

FitVitamines

Bij FitVitamines geloven we dat bewust leven niet ingewikkeld of tijdsintensief hoeft te zijn. Onze producten hebben de hoogst haalbare zuiverheidsgraad en geven daarmee een duwtje in de juiste richting in jouw drukken leven. Ons doel is door duidelijke en transparante informatie de voordelen van antioxidanten bekender te maken in Nederland.

Wij doen voedingssupplementen net even anders. Door direct contact met leveranciers houden we de prijzen van onze producten laag en de prijs-kwaliteitverhouding hoog. Zo zijn de gezondheidsvoordelen van antioxidanten voor iedereen beschikbaar.

Graag ontwikkelen we bewust met onze klanten mee. Zowel onze stoffen als onze capsules zijn geheel plantaardig. Wel fijn voor je gezondheid en het milieu. Kunnen wij je nog verder helpen? Stuur ons een bericht via contact.

Bronnen:

https://www.nature.com/articles/s41467-019-11622-x